Vitlök Allium Sativum.
Vitlök har använts av människan i många år till olika saker
Den innehåller massor av ämnen som är bra för dig
Den sägs kunna förebygga och motverka förkylningar
Den sägs kunna stärka ditt immunförsvar
Vitlöken påstås ha antibakteriella egenskaper
Sägs vara antiinflammatorisk
Innehåller massor av antioxidanter som skulle kunna förebygga alzheimer och demens. Det kan även minska oxidativ stress.
Påstås kunna sänka blodtrycket
Verkar vara bra för blodcirkulationen
Kan vara blodförtunnande
Kan vara till hjälp vid sårläkning
Verkar stöttande för leverns rening/avgiftning
Koka vitlök och låt ångan hjälpa bihålor och andningen
Sägs vara bra för huden, antagligen för att den är så svavelrik
Påstås vara balanserande för kolesterolet
Vitlöken är en form av liljeväxt. Den har använts som en krydda och på grund av sina medicinska egenskaper i stora delar av världen i tusentals år.
Vad innehåller en vitlök?
Vitlöken innehåller ett enzym som heter alliin.
Den omvandlas detta enzym till den aktiva ingrediensen allicin då vi hackar eller skivar vitlöken
Allicin är i sin tur en svavelorganisk förening som skyddar växten mot angrepp av bakterier. Studier visar att det är just allicinet som kan ha en blodtryckssänkande effekt, och den anti-bakteriella egenskapen gör att den kan vara verksam mot förkylningar, virus, bakterier, parasiter mm
Du kan även hitta mineralerna magnesium, natrium, kalcium, fosfor, järn, selen samt vitaminerna A, B1, B2 och C mm. i vitlöken.
Odla egen vitlök
Tryck ned en vitlöksklyfta i jorden, stående.
Det behöver vara en ”levande ekologisk klyfta” se så den har en grodd, en gul, grön sträng i mitten om du delar den. De som inte har det påståtts vara ”döda” o varken det bästa för vare sig att äta eller odla. Näringsrik jord. Av klyftan bildas till slut en helt ny lök
Vitlöksdoft om andedräkten
Persilja har alltid vart bra att äta efter du ätit vitlök, dessa båda tillsammans är en fantastiskt bra kombo mot parasiter, bakterier mm
Äpple, spenat eller mynta kan vara neutraliserande efteråt med
Citronjuice, äppelcidervinäger en par msk i lite vatten, grönt te
Hur mycket och hur ofta?
Använd i matlagning
Är du förkyld så hacka små bitar o blanda med honung på en sked och ät några gånger om dagen
1–2 klyftor per dag gör bara gott för dig, känn efter vad just du mår bra av (det skulle kunna ge lite utrensningssymtom om du har med dig parasiter, SIBO mm i bagaget
Ät gärna vitlök redan på morgon på tom mage
Om du äter blodförtunnande medicin så kan det vara bra att inte äta allt för många klyftor / dag då vitlöken i sig kan vara blodförtunnande
Många har testat den tibetanska vitlökskuren, har du gjort det så berätta gärna
Gillar man inte att lukta vitlök så finns det kapslar att ta
Jag tar kapslar i perioder men använder färsk vitlök i maten så gott som dagligen
Vid känning av förkylning så kör jag med honung och hackad vitlök
Vill du beställa kapslar så säg till så ordnar vi det Kapslar 120 st. 450 mg 109: – plus frakt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.