Kraniosakral Osteopati

Dr. W G Sutherland (1873-1954)

Kraniosakral Terapi skapades av osteopaten Dr. W G Sutherland (1873-1954).

Hans upptäckt var att livskraften uttrycks som vågrörelser i all levande vävnad.

Vår hjärna och ryggmärg flyter i cerebrospinalvätska, från kraniet/huvudet, till sacrum/korsbenet, som är ett slutet vätskesystem. Här kan man med mycket lätt beröring följa dessa rörelser som även existerar i hela vår kropp.
Ohälsa existerar när det uppstår hinder i det fria flödet, ex. vid stress, sjukdom och trauma, som ger en påverkan såväl fysiskt som emotionellt.

Vid Kraniosakral behandling arbetar terapeuten med sina händer och med mycket lätt och mjukt tryck på kroppen, assisteras klientens hela system till självkorrigering och hälsa. Behandlingen kan ske med Biomekanisk Kraniosakral terapi eller Biodynamisk Kraniosakral terapi, som är en mer utvecklad form av behandling som öppnar upp för djupare och mer omfattande läkeprocesser.

Människan har förmågan till konstant självläkning. Vår livskraft och ursprungliga hälsa finns alltid tillgänglig. Hela livet igenom.

Under behandlingen så ligger klienten på behandlingsbänken med kläderna på och så avslappnat och ombäddad som möjligt. Terapeuten sitter oftast och håller i huvudet eller fötterna under behandlingen.

Det brukar vara en väldigt avslappnande och skön behandling som balanserar upp kroppen på cellnivå.