Utmattning

Jag träffar och skannar tråkigt nog många människor som är trötta och till och med utmattade

Jag har kikat på detta så många gånger nu så jag tycker att det finns gemensamma nämnare. Jag kan såklart inte säga att så är alltid fallet men på det jag skannat så ser det iaf ut så och det har hunnit att bli ett stort antal människor under åren. Så här ser då jag på detta med utmattning.

 

De vanligaste symtomen är ofta dessa:

Trötthet / Utmattning

Sömnstörningar

Hormonell obalans

Svullen känsla i kroppen

Dålig ämnesomsättning

Stresskänslig

Saltsug / Sötsug

Ojämn mage/avföring / Svullen mage

Hjärtrusningar

Yrsel

Ojämnt blodtryck

 

Oftast finns då någon av dessa bakomliggande orsaker eller flera

Stress / trauma (från nu eller tidigare i livet) kan skapa en låggradig inflammation och ett påslag på nervsystemen och det parasympatiska nervsystemet aktiveras sällan eller aldrig. (det står för återhämtning och läkning i kroppen)

 

Stress och brist på återhämtning o stöd i flera av dina områden och miljöer i livet dvs familj, vänner, arbete. Att ha det tufft på en av dessa plan kan fungera för många under en lång tid. Men om du har det tufft på alla tre plan så kommer inte kroppen att hålla länge. Det skapar en låggradig inflammation i kroppen samt ett påslag på nervsystemen. Det gör att det parasympatiska nervsystemet sällan eller aldrig aktiveras. Här gör tex en ytlig andning att du kan påa på den låggradiga inflammationen och stressen i din kropp. Din kropp blir sur (PH-värde sur = inflammation)

Läckande/ inflammerad mage/tarm. Orsakar en låggradig inflammation i kroppen som gör att kroppen får jobba 24/7 med att ta hand om den inflammationen och orkar då till slut inte med både det och det ”dagliga” jobbet, matsmältning, rensa o rena.

Orsakas oftast av felaktig kost, stress, mediciner, parasiter, obalans i bakteriefloran mm

 

Många som dessutom utvecklat ME och liknande diagnoser har då i detta tillstånd drabbats av ett virus / bakterie som skapat en infektion i kroppen eftersom deras immunförsvar vart upptagen och redan haft fullt upp med den låggradiga inflammationen i kroppen. Kroppen har sen svårt att återhämta sig från detta och det blir sista droppen som får bägaren att rinna över.

 

Som jag ser det så hamnar vi alltid tillbaka till att ha en frisk mage, tarm och lever som grund. Då är det flera saker som löser sig per automatik i kroppen.

Dom som väljer att få behandling hos mig vet att vi alltid börjar de balanserande och stärkande behandlingarna med Mage, Tarm, Lever, Gallgångar, Bukspottskörteln, njurar och lymfsystemet. Här kollar jag efter SIBO, parasiter, virus mm som kan störa

Därefter blir det balansering och stärkande av binjurar, sköldkörteln och nervsystemen

 

Så du som följt mig ett tag förstår då varför jag alltid pratar om

Kosten: Paleo för att äta en kost som INTE skapar inflammationer. (undvik absolut gluten o socker)

 Djupandningen: Superviktig för att basa kroppen, aktivera lymfsystemet, syresätta kroppen ordentligt

 Återhämtning: Så viktigt för att kroppen ska få kraft att rensa, rena och läka. Djupsömnen är så viktig, det är då ditt parasympatiska nervsystem aktiveras och kroppen kan återhämta o läka sig själv. Tejpa munnen när du sover så hjälper du till med djupsömnen. Djup meditation är också bra

Mindset och att omge sig med stöttande miljöer: Så viktigt det med för att du inte ska dräneras på all din energi

#utmattning #utbränd #parasympatiska #nervsystemen #ME #infektion #läckandetarm #parasiter #sibo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.