Det här är en av de saker jag arbetar med att informera om på några av föreläsningarna jag gör. Omega 6 fettsyrorna är med i processen att starta inflammationer i vår kropp vilket är livsnödvändigt vid ex, en skada mm. Sen ska omega 3 fettsyrorna komma att stoppa inflammationen när kroppen tagit hand om ex. skadan som gjort att inflammationen uppkom, som en signal till kroppen att visa att det finns något att ta hand om. När det är mer av omega 6 fettsyror än omega 3 fettsyror så får inflammationerna övertag och det blir allt svårare för kroppen att stoppa inflammationerna i kroppen. Det i sin tur leder till att vi får en kronisk inflammation i kroppen vilket är en bidragande orsak till otroligt många sjukdomar. När jag gjorde en röntgen ( sk. PET-röntgen) för att söka efter cancerceller i kroppen så söktes det endast i de områden som var inflammerade. Det säger iaf mig att cancer endast finns i inflammatoriska kroppar och bästa sättet att mata dem är med bland annat omega 6 och socker, dvs kolhydrater. Det har iaf fått mig till att välja bort framförallt snabba kolhydrater och omega 6 och tillföra omega 3 genom balansoljan. Jag vill fortsätta vara frisk och aldrig mera låta cancer får blossa upp i min kropp. // Mia

Läs genom länken nedan

http://iform.se/nyttig-mat/var-forsiktig-med-omega-6

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.