Låggradig inflammation……. Ett allt vanligare tillstånd som verkar ligga till grund för flera ”folksjukdomar” idag (någon ville att jag skulle skriva om artros)

Som vanligt så utgår alla mina texter från mitt sätt att se på kroppen

Symtom som jag kallar det, diagnoser som sjukvården kallar det kan vara tex

Artros, IBS, Diabetes 2, Ledvärk, Hjärta & kärlproblem, Utmattning, ME, Cancer, Tinnitus mm det finns så många fler ”diagnoser” som jag tänker att vi kanske har kunnat undkomma OM vi redan från början tänk på att undvika att ha en låggradig inflammation i kroppen.

Jag sticker ut hakan lite när det gäller cancer då det är en het potatis. Jag pratar INTE om att bota cancer utan jag pratar om allt vi kan göra för att inte cancer ska trivas i våra kroppar. Det jag då skriver om är min helt personliga erfarenhet

2012 upptäcktes det att jag hade cancer i min högra lunga. Jag fick då göra en PET-röntgen där man sprutar in ett radioaktivt ämne i blodomloppet. Det ämnet söker då upp områden med en ökad ”sockeraktivitet” ett område som då antagligen har en låggradig inflammation. Där lyser det gult på röntgenbilderna. Där söker men sen vidare efter tumörer och metastaser. INGEN ANNANSTAN På mig lyste det gult lite här och där. Så då kollades det vidare i de områdena med andra undersökningar.

Så det enda områden som sjukvården söker efter cancerceller är i områden som är inflammerade………

Det fick i alla fall mig att tänka efter sen på vad JAG själv kunde göra för att förhindra att ha en inflammatorisk kropp.

 

Vad är det då som orsakar att vi får en inflammation i kroppen?

Det kan ju såklart vara flera faktorer men här kommer några vanliga som jag ser när jag skannar mina klienters kroppar

Läckande mage och /eller tarm

Stress, ytlig andning

Obalans mellan omega 6 och omega 3 (för lite omega 3)

Alkohol, Tobak, Narkotika, Mediciner

 

Vad är det då som orsakar dessa symtom?

Kosten: gluten, socker framför allt, mjölkprodukter tex

Parasiter, bakterier i obalans

Långvarig stress, Chock, Trauma

Andas ytligt högt upp i bröstet

Äter mer omega 6 produkter (vegetabiliska oljor tex, finns i nästan allt ultra /processat) och för lite av EPA o DHA som finns i fisk, alger, lite i kött o skaldjur (gräsbetat vildfångad)

 

Detta är då enkelt, snabbt beskrivet med några exempel. Jag önskar att du ska förstå att det finns så mycket förebyggande vi kan göra själva och att du faktiskt har ett ansvar att ta hand om dig och din hälsa. För din egen skull men även för din familjs skull

Små förändringar och kanske börja med att ha en bra vardag med bra mat och rutiner och införa lördagsgodis om man vill det. En dag i veckan då man äter lite mindre nyttigt, som det var när jag växte upp.

Jag har ALDRIG pratat och rekommenderat den kosten jag gör här i gruppen för viktens skull, även om många av mina klienter tappat massa vikt. Det har vart en bonus för dem som behövt det.

Den kosten jag tjatar om är på grund av detta, förebyggande, bromsande och många gånger läkande för kroppen,

Vill du ta reda på hur det ser ut i din kropp och vilka obalanser du kan tänkas behöva balansera upp så är du välkommen att göra en Helhetshälsa Skanning / Analys & Protokollet hos mig

Då kollar vi efter obalanser, orsaker och du får en hälsorådgivning, session redan första tillfället, tillgång till det stora protokollet (webbaserat med filmer, menyer, rutiner, checklista mm)

 

#inflammation #låggradig #diabetes #cancer #blodtryck #hjärta #kärl #IBS #läckandetarm #parasiter #djupandas #SIBO #bakterier #trauma #chock #stress #alkohol #kost #paleo #droger #tobak #lungor #PET #petröntgen

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.